Tappara tukisäätiö valitsi varojensa hoitajaksi Aktian

Syksyllä 2022 perustettu Tapparan tukisäätiö haluaa mahdollistaa jääkiekon harrastamisen yhä useammalle lapselle ja nuorelle. Säätiön tavoitteena on kerryttää varallisuutta pitkällä aikavälillä, ja tätä tehtävää hoitamaan se on valinnut Aktian.

Tapparan tukisäätiö on perustettu tukemaan Tapparan juniorijääkiekkoilua sekä Tapparan kanssa yhteistyössä olevia yleishyödyllisiä yhteisöjä. Säätiö koskettaa laajasti koko pirkanmaalaista jääkiekkoilua.

”Jääkiekon kustannukset ovat kasvaneet huomattavasti. Säätiön toiminnalla pyritään saamaan kustannuksia laskettua kaikilta perheiltä, ei vain yksittäisiltä perheiltä, ja vähennettyä heidän vuosittaisia kustannuksiaan", sanoo tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä.

Varainhoitoa Tapparan muotoisella sydämellä

Säätiö on jo saanut merkittäviä lahjoituksia, ja jatkossa varallisuutta on tarkoitus kasvattaa erilaisilla toimilla. Varoja sijoitetaan säätiön sääntöjen mukaisesti, ja sijoitusten tuotoilla tuetaan juniorijääkiekkoilua.

Säätiön varoja hoitaa Pekka Halmes, joka toimii yksityispankkiirina Aktian Tampereen-toimipisteessä. Hänellä on omien sanojensa mukaan Tapparan muotoinen sydän. Urheilusäätiön varainhoito on tuttua Halmekselle, joka toimii myös Olympiarahaston varainhoitajana.

”On hieno luottamuksen osoitus tukisäätiöltä, että se valitsi meidät varainhoitajakseen. Aktia on vahva varainhoitajapankki, ja jokainen lahjoitus pyritään sijoittamaan niin hyvin, että tuotoista riittää aikanaan jaettavaa tukea tarvitseville”, hän toteaa.

Halmes kokee, että Aktian ideologia ”Ajattele pidemmälle” on identtinen säätiön tavoitteiden kanssa.

”Tiedämme, että liikkumattomuudella on isoja kansantaloudellisia vaikutuksia. Me kaikki yhdessä voimme tukea paikallista junioritoimintaa ja mahdollistaa harrastamisen niillekin, joille se muuten ei olisi mahdollista. Samalla jätämme kädenjälkemme suomalaiseen urheiluun”, Halmes painottaa.

Sekä säätiön puheenjohtaja Heikki Penttilä että Tapparan hallituksen puheenjohtaja Mikko Leinonen luottavat Aktiaan ja Halmeksen osaamiseen varainhoitajana.

"Pekka on aiemmin tehnyt Tappara-taustaisten henkilöiden kanssa yhteistyötä varallisuuden hoitoasioissa ja on osoittanut luotettavuutensa ja ammattitaitonsa. Saimme käytännössä valmiin yhteistyöpaketin. Odotamme Aktialta ilman muuta parasta mahdollista varainhoitoa sekä muutakin yhteistyötä varojen kerryttämiseksi”, Leinonen sanoo.